Hacettepe Üniversitesi
Neden Hacettepe Üniversitesi'ni seçmeliyim?
Ders kaydı yapacak olan öğrencilerin dikkatine!

Ders kayıtları Bilsis Ders Kayıt Ekranı adresinden "Öğrenci Girişi" kısmından yapılacaktır. Burada karşınıza çıkacak olan ders kayıtlarına ilişkin rehber dosya ve videodan ders kaydının işlemlerini öğrenebilirsiniz. Her bir yarıyıl ve öğretim yılı çerçevesinde hangi derslerinizi almanız gerektiğini Hacettepe AKTS Bilgi Paketi ve özellikle Yükseköğretim Kurumu tarafından 2018 yılında hazırlanan Öğretmen Yetiştirme Lisans Programlarında yer alan Türkçe Öğretmenliği Programı -Almanız Gereken Dersler- dosyadan bakabilirsiniz. Ders kaydınızı lütfen her bir yarıyılda yer alan derslere göre gerçekleştiriniz.

Ayrıca, kendi ders programınızı tasarlarken ilk olarak bölüm derslerini görebileceğiniz Bölüm Ders Programı sayfaya bakınız. Ardından programınızda bir çakışma olmamasını düzenlemek adına Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından açılan ve almakla yükümlü olduğunuz zorunlu dersler olan EGT kodlu derslerinizi takip etmek için EGT Kodlu Dersler bu sayfayı kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, ilk ve ikinci yarıyılda yabancı dil dersi almanız gerektiğinden -muaf değilseniz- Yabancı Diller Yüksekokulu programından İngilizce derslerinizin gün ve saatini takip edebilirsiniz: İngilizce Dersleri Ders Programı

Tüm bu programlara bakarak almanız gereken dersleri planlayıp, programda saat ve gün açısından çakışma olmayacak şekilde tasarlamanız gerekmektedir. Ders programınızı ve ders alımlarını tamamladıktan sonra kaydınızı onaylayabilirsiniz. Sizin onayınızın ardından danışmanınız onaylayacak ve ders kaydınız başarıyla gerçekleşecektir. Ancak, eksik veya çakışma olan hatalı dersleri almanız durumunda kaydınızı onaylamamanız ve danışmanınıza mail atmanız gerekmektedir.