Ders Kaydımı Nasıl Yapabilirim ve Nelere Dikkat Edeceğim?

Ders kayıtları Bilsis Ders Kayıt Ekranı adresinden "Öğrenci Girişi" kısmından yapılacaktır. Burada karşınıza çıkacak olan ders kayıtlarına ilişkin rehber dosya ve videodan ders kaydının işlemlerini öğrenebilirsiniz. (Ders Kayıt İşlemleri Video)

Her bir yarıyıl ve öğretim yılı çerçevesinde hangi derslerinizi almanız gerektiğini Hacettepe AKTS Bilgi Paketi ve özellikle Yükseköğretim Kurumu tarafından 2018 yılında hazırlanan Öğretmen Yetiştirme Lisans Programlarında yer alan Türkçe Öğretmenliği Programı -Almanız Gereken Dersler- dosyadan bakabilirsiniz. Ders kaydınızı lütfen her bir yarıyılda yer alan derslere göre gerçekleştiriniz.

Ayrıca, kendi ders programınızı tasarlarken ilk olarak bölüm derslerini görebileceğiniz bölüm sayfasında (Hacettepe Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü) yayımlanan ders programınıza bakınız. Ardından programınızda bir çakışma olmamasını düzenlemek adına Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından açılan ve almakla yükümlü olduğunuz zorunlu dersler olan EGT kodlu derslerinizi takip etmek için ve programı görmek için EGT Kodlu Dersler sayfasını kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, ilk ve ikinci yarıyılda yabancı dil dersi almanız gerektiğinden -muaf değilseniz- Yabancı Diller Yüksekokulu programından İngilizce derslerinizin gün ve saatini takip edebilirsiniz: İngilizce Dersleri Ders Programı . GKS kodlu almanız gereken Genel Kültür derslerini ise bölüm sayfasında yayımlanan ders programınızın hemen altında görebilirsiniz.

Tüm bu programlara bakarak almanız gereken dersleri planlayıp, programda saat ve gün açısından çakışma olmayacak şekilde tasarlamanız gerekmektedir. Ders programınızı ve ders alımlarını tamamladıktan sonra kaydınızı onaylayabilirsiniz. Sizin onayınızın ardından danışmanınız onaylayacak ve ders kaydınız başarıyla gerçekleşecektir. Ancak, eksik veya çakışma olan hatalı dersleri almanız durumunda kaydınızı onaylamamanız ve danışmanınıza mail atmanız gerekmektedir.

Ders kaydı yaparken dikkat etmeniz gerekenler:

-Birinci ve ikinci sınıfta 30; üçüncü ve dördüncü sınıfta 40 AKTS'lik ders alabilmektesiniz. Buna göre şunlara dikkat etmelisiniz:

- Öncelikle alttan dersiniz bulunuyorsa alttan derslerinizi almalısınız. Aksi durumda sistem hata verecektir.

- Alttan dersleriniz bulunuyorsa ve bunları aldıktan sonra zorunlu dersleriniz önceliğiniz olmalı. Alttan dersiniz bulunmuyorsa kredi kapasitesi hem zorunlu hem seçmeli ders almanıza yetecektir.

- Seçmeli dersleri almalısınız. Seçmeli derslerinizi alırken (özellikle GKS-Genel Kültür) YÖK 2018 Türkçe Öğretmenliği Programının en alt bölümünde yer alan seçmeli derslerle eşdeğer dersleri almalısınız. Türk Kültür Coğrafyası ve Medya Okuryazarlığı dersi zaten alan dersimiz olduğu için bu GKS kodlu dersler alınamaz.

- Fazla krediniz kalmanız durumunda üstten veya seçmeli ders alabilirsiniz.

Ders kayıt işlemlerini gösteren rehbere ulaşmak için tıklayınız. Ders Kayıt İşlemleri Kılavuzu